Ταλιολίνι με καβουρμά  
Υλικά  
  • 500 γραμμ. ταλιολίνι
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 250 γραμμ. καβουρμά ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμ. ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

 
  1.       Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον καβουρμά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10΄. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.
2.       Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα βράζουμε για 1΄-2΄ σε δυνατή φωτιά.
3.       Αν είναι στεγνά, προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μυζήθρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή: argiro.gr