Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά και ελαφριά σάλτσα  
Υλικά  
  • 1½ κιλό μοσχάρι (στρογγυλό, ποντίκι), ολόκληρο
  • 4 σκελίδες ολόκληρεςσκόρδο
  • 10 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 10 μικρά καρότα
  • 10 ασπρομανίταρα, ολόκληρα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Στο ελαιόλαδο, σε κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζουμε το μοσχάρι να κάνει κρούστα απ' όλες τις πλευρές, περίπου 4΄-5΄ από κάθε πλευρά. Το βάζουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και τις σκελίδες σκόρδο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10΄, μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά. Προσθέτουμε τα καρότα και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε το κρέας με το κονιάκ και το κρασί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε γυρνώντας κατά διαστήματα το κρέας. Μετά από 1 ώρα και 45΄ προσθέτουμε τα μανιτάρια και αν η σάλτσα είναι αραιή (λόγω λαχανικών) τη βράζουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει.



Πηγή: argiro.gr