Μαρκίζ σοκολάτας
Υλικά 
  • 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 5 αυγά ολόφρεσκα, βιολογικά
  • 150 γραμμ. βούτυρο
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη (άγλυκο)
  • χτυπημένη κρέμα (παχύρρευστη) και φράουλες για το γαρνίρισμα



Eκτέλεση:

Τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Με μίξερ χειρός χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο (αφού κρυώσει ελαφρά) και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να εμφανίσουν απαλές κορυφές. Απαλά ανακατεύουμε τα ασπράδια στο υπόλοιπο μείγμα. Λαδώνουμε ελαφρά μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Την ντύνουμε με μεμβράνη. Αδειάζουμε τη μαρκίζ μέσα και παγώνουμε 1 νύχτα στο ψυγείο. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη μαρκίζ σε φέτες. Σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα και φράουλες.


Πηγή: argiro.gr