Τρούφες σοκολάτας με πορτοκάλι και κονιάκ  
Υλικά 
  • 300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμμ. μπισκότα βουτύρου χοντροσπασμένα
  • 1 φλ. τσαγιούστραγγισμένο και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
  • 2 κ.σ. κονιάκ


Εκτέλεση:
 
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Περιμένουμε 1΄. Μετά απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο. Προσθέτουμε το ξύσμα. Αφήνουμε 5΄-6΄ το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε 2-3 φορές. Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το χοντροσπασμένο μπισκότο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί). Μ’ ένα κουτάλι γλυκού παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι τρουφίτσα. Ρολάρουμε τις τρούφες σε κακάο ή τρίμματα σοκολάτας ή άχνη ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.


Πηγή: argiro.gr