Μοσχάρι στην κατσαρόλα σκεπασμένο από μπαλάκια παρμεζάνας
Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε μερίδες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά κομμένα στη μέση

4 σκερίδες σκόρδου

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια ζωμό μοσχαριού

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

2 πρέζες φρέσκο θυμάρι

3 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Σόταρε τα κομματάκια το μοσχάρι στο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα και μετάφερε στο πιάτο Πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις φέτες το μπέικον και τα μανιτάρια μαζί με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες .

Συμπλήρωσε και το αλεύρι και συνέχισε το ανακάτεμα Στη συνέχεια βάλε στο μοσχάρι τον ζωμό, το κρασί, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης και άφησε το φαγητό να πάρει βράση Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το μοσχάρι να ψηθεί για 1 1/2 ώρα. Ρίξε το φαγητό μέσα σε μια μικρή σε διάμετρο γάστρα

Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C. Λιώσε το βούτυρο και ανακάτεψε μαζί με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Πρόσθεσε την παρμεζάνα και το γάλα και ζύμωσε να πάρεις μια ζύμη

Πλάσε 20 μπαλάκια με τη ζύμη αυτή και στρώσε πάνω από το κρέας Ψήσε για 20 λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά

Πηγή: tlife.gr