Γρήγορο ψωµί ολικής άλεσης µε γιαούρτι
Υλικά

    * 2 φλ. τσαγιού αλεύρι σκληρό για ψωμί
    * 1¾ φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
    * 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    * 1 κ.σ. ζάχαρη
    * 1 κ.γλ. αλάτι
    * 3 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    * 2 κ.σ. γιαούρτι
    * 1½ φλ. τσαγιού γάλα



    * Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε 5΄, να αφρατέψει καλά. Της δίνουμε σφαιρικό σχήμα. Την πατάμε ελαφρά στην κορυφή, να ισιώσει. Τη βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά την επιφάνεια με βαθιές χαρακιές. Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια. Ψήνουμε το καρβέλι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, τελευταία σχάρα, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει καλά, περίπου 35΄.



Πηγή: argiro.gr