Σοκολατένιος παράδεισος Υλικά

1½ φλ. τσαγ. ζάχαρη

3/4 φλ. τσαγ. κακάο κοσκινισμένο

2½ κ.γ. μπέικιν μπάουντερ

1½ φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1 πρέζα αλάτι

6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό

3/4 φλ. τσαγ. γάλα (θερμοκρασία δωματίου)

2 βανίλιες

1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

3/4 φλ. τσαγ. ψιλοκομμένη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας

1½ φλ. τσαγ. βραστό νερό2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις. Θα ψήσουμε στην τελευταία σχάρα. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα τετράγωνο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος.

Βάζουμε σε μικρό μπολ τη μισή ζάχαρη με το μισό κακάο και τα αναμειγνύουμε με κουτάλι.

Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το υπόλοιπο κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι.

Χτυπάμε με σύρμα σε μπολ τους κρόκους, τις βανίλιες, το κονιάκ, το γάλα, το βούτυρο. Προσθέτουμε το μείγμα αυγών στα στερεά υλικά με το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή κουτάλι. Προσθέτουμε την κομματιασμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και με κουτάλι στρώνουμε την επιφάνειά του.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη - κακάο και περιχύνουμε με το βραστό νερό. Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα ακριβώς για 25΄. Το αφήνουμε 10΄ να σταθεί και το σερβίρουμε χλιαρό, βγάζοντάς το με κουτάλι.

Πηγή: argiro.gr