Koτόπουλο με μπύρα
Υλικά 
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1/4 κ.γλ. κάρι
  • 1/4 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1/4 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 ml μπίρα
   
Εκτέλεση:

Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε καλά τα μπουτάκια στο ελαιόλαδο, να πάρουν σκούρο ρόδινο χρώμα. Πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, να μαραθούν για 4΄-5΄. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την μπίρα ρίχνοντας τη σιγά σιγά, γιατί φουσκώνει με το βρασμό και ξεχειλίζει. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε για 30΄. Βάζουμε τα μπουτάκια σε πιατέλα και αφήνουμε λίγα λεπτά τη σάλτσα επάνω σε δυνατή φωτιά, να δέσει και να γλασάρει καλά. Ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας ή λαχανικών.


Πηγή: argiro.gr