Για να καθαρίσουμε γαρίδες ωμές


Για να καθαρίσουμε γαρίδες ωμές, εάν  είμαστε δεξιόχειρες πιάνουμε με το αριστερό χέρι το κεφάλι της γαρίδας από την βάση του και με το δεξί το σώμα της  ακριβώς μετά από το κεφάλι.

Τραβάμε το  δεξί χέρι, ώστε το  σώμα να αποχωριστή από  το κεφάλι.

Κατόπιν γυρίζουμε την γαρίδα ανάποδα κρατώντας την με το αριστερό χέρι από την κοιλιά όπου είναι τα ποδαράκια και με το δεξί αρχίζουμε να αφαιρούμε το κέλυφος κατά ζώνες.

Όταν αφαιρέσουμε όλο το κέλυφος  με ένα μαχαιράκι χαράζουμε την εξωτερική καμπύλη  της  γαρίδας και αφαιρούμε το  μαύρο αντεράκι που βρίσκουμε και η δουλειά μας έχει γίνει.

Extra tip: Χρήσιμο είναι να μην πετάξεις τα κεφάλια αλλά να τα βράσεις για να πάρεις το ζουμί. Μπορείς για παράδειγμα να κάνεις μια σουπούλα η ένα πιλαφάκι.

Π.Φ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο