Πως να καταψύχουμε ψάρια


Καμιά φορά τυχαίνει και μας φέρνουν «πεσκέσι» ψάρια ή τυχαίνει  και έχουμε ψωνίσει, αλλά το πρόγραμμα αλλάζει ξαφνικά και πρέπει να τα καταψύξουμε.

Εάν είναι ακαθάριστα, όπου είναι και η καλύτερη εκδοχή γιατί τότε διατηρούνται καλύτερα, τα βάζουμε σε ένα τάπερ και το γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπασθούν  και κατόπιν  τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε το καλύτερο είναι να τα περάσουμε στο ψυγείο την προηγούμενη μέρα να ξεπαγώσουν μόνα  τους ή το προηγούμενο βράδυ έξω και το πρωί θα είναι εντάξει.  Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Διατηρούνται 3-4 μήνες.

Εάν τα ψάρια είναι καθαρισμένα, αφού τα πλύνουμε και τα στραγγίξουμε, τα διπλώνουμε με χαρτί κουζίνας διπλή φορά, μετά τα βάζουμε σε polybag για τρόφιμα και μετά σε  μία σακούλα νάιλον για να μην τα κάψει ο πάγος  και κατόπιν τα βάζουμε στην κατάψυξη. 

Διατηρούνται  2-3 μήνες. Η θερμοκρασία της κατάψυξης πρέπει να είναι -18 βαθμοί C. Πάντως καλό είναι ότι έχουμε στη κατάψυξη  να το καταναλώνουμε με την πρώτη ευκαιρία. 

Π.Φ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο