Πώς να καθαρίσετε καλαμάρια


Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.  Αποσπούμε τα πλοκάμια και αφαιρούμε τα  μάτια και το ράμφος του στόματος που είναι ανάμεσα από τα πλοκάμια.

Από το κυρίως σώμα (τη σακούλα) αφαιρούμε την διαφανή μεμβράνη και όποια υπόλοιπα τροφής και εντοσθίων  υπάρχουν. Ξεκινώντας από το χείλος της σακούλας πιάνουμε την άκρη του δέρματος  που την καλύπτει και τραβώντας το προς τα κάτω το αφαιρούμε.  

Ξεπλένουμε άλλη μια φορά και καλό μαγείρεμα!!!

Π.Φ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο