Ομολογώ  ότι αυτόν τον τρόπο αλατίσματος δεν τον είχα ξανακούσει. Σε μια παρέα συζητώντας για τρόπους ψησίματος ένας φίλος με ενημέρωσε για αυτόν τον τρόπο αλατίσματος.

Μπορούμε να αλατίσουμε με αυτόν τον τρόπο μοσχαρίσιο κρέας, χοιρινό, κοτόπουλο ή ακόμα και ψάρια ή γαρίδες.

Σε ένα σκεύος φτιάχνουμε αλατόνερο(τόσο αλάτι όσο νομίζουμε ότι μας είναι αρκετό) και τοποθετούμε μέσα σε αυτό τα υλικά που θέλουμε να αλατίσουμε. Η ποσότητα του αλατόνερου να μην είναι υπερβολική ,αρκεί να σκεπάζει τα υλικά.

Οι γαρίδες θέλουν περίπου 1 ώρα. Οι μπριζόλες ,το φιλέτο κοτόπουλου, το χοιρινό, το ολόκληρο μοσχαρίσιο φιλέτο ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών από 2-3 ώρες. Η γαλοπούλα ολόκληρη 6-8 ώρες .

 Στο αλατόνερο, ανάλογα με τι γεύση θέλουμε να δώσουμε, μπορούμε να βάλουμε διάφορα αρωματικά, όπως  δάφνη, ολόκληρα μαύρα πιπέρια, μαύρη ζάχαρη, φέτες κρεμμυδιού, μερικές σκελίδες σκόρδου κτλ. Ή  επίσης αλκοόλ όπως κονιάκ, τσίπουρο ή κάποιο bourbon whisky .

Προσοχή χρειάζεται όταν το βγάλουμε από την άλμη να το σκουπίσουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει ,έτσι θα γίνει τραγανό απ’ έξω και ζουμερό μέσα. 

Π.Φ.