Μερικά μυστικά για τα κρεατικά


Το καλό κρέας, εκτός από φρέσκο αλλά σιτεμένο, πρέπει να είναι και από την  κατάλληλη μεριά του ζώου για το μαγείρεμα που θέλουμε να κάνουμε.

Τα ψητά κρέατα θέλουν περιορισμένο χρόνο μαγειρέματος για να είναι ζουμερά και νόστιμα. Μοσχαρίσια μπριζόλα πάχους 2,5-3 εκ. για  μέτριο ψήσιμο θέλει 12 και 10 λεπτά αντίστοιχα από κάθε πλευρά.

Για νόστιμη κρεατόσουπα ξεκινάμε το βράσιμο του κρέατος με κρύο νερό.

Το να είναι τρυφερό ένα κρέας είναι το αντιστρόφως ανάλογο της νοστιμιάς.

Μέρη του ζώου που είναι για μαγειρευτό και από φυσικού του είναι σκληρό, το σίτεμα δεν προσφέρει τίποτα. Μόνο το αργό μαγείρεμα  σε χαμηλή θερμοκρασία φέρνει αποτέλεσμα.

Το κρέας πριν μαγειρευτεί καλό είναι, ιδιαίτερα όποιο είναι για ψήσιμο, να έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Τα κρέατα  που θα μπουν στην σχάρα  πρέπει να αλατίζονται πάντα  την τελευταία στιγμή και όταν τα βγάζουμε από την φωτιά να τα αφήνουμε 3-4 λεπτά  να τραβήξουν τα ζουμιά τους.

Π.Φ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο