Γρήγορα, μικρά και χρήσιμα tips για κέικ


  1. Για να μην καθίσουν οι σταφίδες και τα ψιλοκομένα φρούτα  γλασσέ στον πάτο των κέικς, τα περνάμε από αλεύρι πριν την χρήση τους.
  2. Ποτέ δεν βάζουμε φρέσκα φρούτα στο μείγμα του κέικ γιατί στο ψήσιμο θα βγάλουν υγρά και θα μας χαλάσει το κέικ.
  3. Ποτέ δεν ανοίγουμε το φούρνο όταν ψήνουμε ένα κέικ πριν από το 80% του χρόνου ψησίματος που δίνει η συνταγή γιατί δεν έχει προλάβει να δομηθεί το εσωτερικό του και θα μας καθίσει. Το ίδιο ισχύει και για το σουφλέ πατάτας και τα σχετικής υφής άλλα σουφλέ.
  4. Όταν ξεφουρνίζουμε ένα κέικ το αφήνουμε 5-10 λεπτά να ιδρώσει ο πάτος της φόρμας για να ξεφορμάρετε εύκολα και ακίνδυνα. 

Π.Φ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο