Για πετυχημένο και νόστιμο κοτόπουλο στο φούρνο


Για νόστιμο και ωραία ψημένο κοτόπουλο χρειάζετε να εφαρμόσουμε 3-4 πραγματάκια και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Το αλείφουμε εξωτερικά το κοτόπουλο με ελαιόλαδο. Φτιάχνουμε  ένα μείγμα από βούτυρο της αρεσκείας μας ή και ελαιόλαδο με μυρωδικά της αρεσκείας μας , όπως θυμάρι, θρούμπι, δενδρολίβανο κ.α. και  ανασηκώνοντας την πέτσα του το αλείφουμε εσωτερικά παντού.

Το τοποθετούμε σε σκεύος που έχει εσωτερικά σχάρα. Ο φούρνος να είναι προθερμασμένος για 30 λεπτά στους 220 βαθμούς . Την πρώτη μισή ώρα το ψήνουμε με το στήθος να ακουμπά στη σχάρα για να γίνει γλασερό. Το γυρίζουμε και το ψήνουμε για άλλα 30-35 λεπτά. Όταν το ξεφουρνίσουμε το αφήνουμε για 15 λεπτά να ισορροπήσουν τα υγρά του.

 Εάν το κόψουμε μόλις βγει από το φούρνο θα στραγγίξουν όλα τα υγρά του και το κρέας του θα είναι στεγνό. Αυτό ισχύει για όλα τα ψητά. Ο καλύτερος τρόπος να ξέρουμε εάν το ψητό μας είναι έτοιμο, είναι να έχουμε ένα θερμόμετρο για ψητά που το κόστος του είναι μικρό και η χρησιμότητα  μεγάλη. Όταν θερμομετρούμε η άκρη της ακίδας να μην ακουμπά σε κόκαλο.

Στο κοτόπουλο συγκεκριμένα η ένδειξη του θερμομέτρου να είναι 75-80 βαθμούς Κελσίου.

Παύλος Φάκαλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο