Όταν θέλετε να τα τηγανίσετε, στο καθάρισμα, πρέπει να φροντίσετε να βγάλετε τα μάτια, γιατί στο τηγάνισμα σκάνε και πετάγετε καυτό λάδι. Αν δεν τα βγάλετε, σκεπάστε στην αρχή που θα τα ρίξετε στο λάδι μέχρι να σταματήσει το σκάσιμο.

Εάν θέλετε να είναι τραγανιστά, όχι ξεροψημένα, βάλτε στο αλεύρι του αλευρώματος 2-3 κουταλιές κορν φλάουρ.   

Πριν τα αλευρώσετε να είναι καλά στραγγιγμένα για να μην λασπώσει το αλεύρι.

 Όταν τα αλευρώσετε, να τα τινάξετε καλά με ένα σουρωτήρι,  για να κρατήσουν τη λιγότερη δυνατή ποσότητα αλευριού.

Το λάδι στο τηγάνι πρέπει να έχει κάψει πολύ καλά.

Τα καλαμαράκια στο τηγάνι πρέπει να είναι αραιά για να μπορούν να τηγανιστούν ταυτόχρονα από όλες τις μεριές.

Εάν κάνετε όλα τα παραπάνω δεν θέλουν, με τίποτα, πάνω από 2 λεπτά τηγάνισμα γιατί με περισσότερο χρόνο σκληραίνουν.

Τα ψητά καλαμάρια δεν θέλουν ψήσιμο πάνω από 2λεπτά από την κάθε πλευρά γιατί και αυτά σκληραίνουν.

Εάν τα μαγειρευτά καλαμαράκια σας ξεφύγουν στο χρόνο, ξαναμαλακώνουν αν τα μαγειρέψετε 35-40 λεπτά.

Π. Φάκαλος