Τα κρουτόν με σκόρδο είναι τέλεια γιατί δίνουν στη βινεγκρέτ και  σε οποιαδήποτε σαλάτα νοστιμιά και  μια τραγανή υφή στις σαλάτες

Υλικά

  • 200 γρ. τοστ ή γαλλική μπαγκέτα ή άλλο ψωμί καλής ποιότητας κομμένο σε κύβους 1 εκ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

 Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200οC. Ανακατεύετε σε μεγάλο δίσκο τους κύβους ψωμιού με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνετε για 8΄-10΄ μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Τα κρουτόν διατηρούνται σε τάπερ  αεροστεγές δοχείο καλύτερα στο ψυγείο για να μην τσαγκίσουν.