Πώς να ξεπικρίζεις τις μελιτζάνες

Πώς να ξεπικρίζεις τις μελιτζάνες

Η μελιτζάνα είναι αγαπημένο κηπευτικό και έχει συμμετοχή σε πολλές συνταγές. Από πουρέ, λαδερό, με κρέας, σε σουφλέ, σε πίτες  και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Πολλές μελιτζάνες ,όχι όλες, έχουν γεύση πικρή. Υπάρχουν δύο τρόποι να τις ξεπικρίσεις.

Τις κόβεις στο σχήμα και το μέγεθος που θέλεις και τις βάζεις σε ένα μεγάλο μπωλ με μπόλικο αλατόνερο για ένα γεμάτο μισάωρο και η πίκρα έχει φύγει.

Ο άλλος τρόπος είναι να τις βάλεις σε ένα μεγάλο σουρωτήρι να τους ρίξεις χοντρό αλάτι και να τις αφήσεις για μία ώρα. Τις ξεβγάζεις και συνεχίζεις κανονικά το μαγείρεμα.       

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο