Το cookbox.gr σου εξηγεί πως γίνεται το σωστό μαρινάρισμα! Άκουσε αυτές τις βασικές συμβουλές και θα δεις διαφορά στο πιάτο και τον ουρανίσκο βεβαίως βεβαίως.

- Πολλοί νομίζουν ότι αν πριν βάλουν το κρέας στη μαρινάδα, το τρυπήσουν, ότι θα απορροφήσει περισσότερα υγρά. Αυτό είναι λάθος, μιας και το κρέας μας όχι μόνο θα χάσει περισσότερα υγρά, αλλά θα στεγνώσει και στο ψήσιμο.

-  Καλό είναι το μπολ - σκεύος που θα βάλουμε τη μαρινάδα μας, να είναιπλαστικό ή γυάλινο. Τα μεταλλικά μπολ πολλές φορές δεν είναι ανοξείδωτα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλοιώνουν τη γεύση, αλλά και να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.

- Πάντα να ακουλουθείτε τις οδηγίες της συνταγής για το μαρινάρισμα, σχετικά με το χρόνο, δεδομένου ότι κάθε είδος κρέατος ή κάθε μέγεθος απαιτεί και άλλη διάρκεια μαριναρίσματος. Κάποιες φορές αρκούν 30 λεπτά και κάποιες άλλες 24 ώρες.

- Το μαρινάρισμα δε γίνεται μόνο εκτός ψυγείου. Αν η διάρκεια είναι μικρή, όπως για παράδειγμα 30 λεπτά δε χρειάζεται να μπουν τα υλικά στο ψυγείο. Αν όμως διαρκεί 24 ώρες, τότε πρέπει οπωσδήποτε να το βάλουμε στο ψυγείο.