Ευαίσθητα σε υψηλές θερμοκρασίες υλικά όπως η σοκολάτα, που ωστόσο πολύ συχνά στα σπιτικά γλυκίσματα πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε λιωμένη, θέλουν μια ιδιαίτερη μεταχείριση στο ζέσταμα. Αυτό δε σημαίνει και δύσκολη. Το μπεν μαρί είναι μια τέτοια τεχνική, μια κατσαρόλα-μέσα-στην-κατσαρόλα, που επιτρέπει στο υλικό να λιώσει χωρίς να έρθει σε απευθείας επαφή με τον καυτό πάτο και το μάτι. Παρότι πωλούνται ειδικές συσκευές στο εμπόριο, με μια ...«πατέντα» το δημιουργούμε εύκολα μόνοι μας με τα υπάρχοντα σκεύη στο σπίτι.
 
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια μεγαλύτερη κατσαρόλα και μια μικρότερη ή ένα μπολ. Βάζουμε τη μεγαλύτερη κατσαρόλα στη φωτιά με νερό που βράζει και ακουμπάμε πάνω της τη μικρότερη κατσαρόλα ή το μπολ, όπου έχουμε ρίξει τη σοκολάτα σε κομμάτια. Το μικρότερο σκεύος θα ζεσταθεί ήπια από τους υδρατμούς που παράγει το βράσιμο του νερού και σε λίγα λεπτά η σοκολάτα μας θα έχει λιώσει σωστά, χωρίς να καεί, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό μας. Με αυτόν τον τρόπο λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα, ετοιμάζετε το γλάσο και φτιάχνετε διάφορες κρέμες με αυγό, που δεν προτείνεται να έλθουν απ’ ευθείας σε επαφή με τη φωτιά.