Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο για τη διατροφή μας και τώρα που μπαίνουμε στην εποχή της αφθονίας τους μπορούμε να τα απολαμβάνουμε σε μεγάλη ποικιλία. Εκτός από τις φρέσκες σαλάτες, εξαιρετικά διαδεδομένες είναι πλέον και οι σαλάτες ψητών λαχανικών, που είτε σκέτες είτε με την παρουσία κάποιου τυριού ή ζυμαρικών, μετατρέπονται και σε ελαφρά κυρίως πιάτα. Δώστε επιπλέον γεύση και μεσογειακό άρωμα στα ψητά λαχανικά, βάζοντάς τα στο παρακάτω μείγμα για μια περίπου ώρα πριν τα ψήσετε στο γκριλ ή τη σχάρα.

ΜΑΡΙΝΑTΑ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ Χτυπάτε σε σέικερ ¼ του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο, 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό λεμονιού, ¼ του φλιτζανιού του τσαγιού φρέσκο βασιλικό, δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου. Περιχύνετε τα λαχανικά, τα οποία έχετε τοποθετήσει σε ρηχή πιατέλα, τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.