Είναι όμορφα στην εικόνα, τέλεια στη γεύση και γίνονται υπέροχη συντροφιά των καφέδων και των τσαγιών. Αν αναρωτιέστε πώς φτιάχνεται το σπιράλ σχέδιό τους, το μυστικό τους είναι πολύ απλό: βάζεις τα δύο φύλλα ζύμης το ένα πάνω στο άλλο, τυλίγεις σε ρολό και κόβεις το ρολό σε φέτες πριν το ψήσιμο. 

Υλικά συνταγής: 500 γρ. φρέσκο βούτυρο, 4 αυγά και 1 ασπράδι επιπλέον, 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη, 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, 2 βανίλιες σε σκόνη, λίγο αλάτι, 3 κουταλιές της σούπας κακάο, το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι και πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής: 1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν και ν' αφρατέψουν. Προσθέτετε τα 4 αυγά ένα-ένα, τις βανίλιες, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί ώσπου να γίνουν μια ομοιόμορφη και λεία ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσες ποσότητες και προσθέτετε στη μία το κακάο. Ξαναζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθεί και το κακάο. 2. Φτιάχνετε με τις 2 ζύμες 2 μπάλες, τις τυλίγετε χωριστά σε πλαστική μεμβράνη και τις βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες. Ανοίγετε την άσπρη και την καφέ ζύμη σε 2 φύλλα πάχους 0,5 εκ. περίπου. 3. Τοποθετείτε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, αλείφοντας ανάμεσα με το ασπράδι του αυγού και πιέζετε τα δυο φύλλα να κολλήσουν μεταξύ τους. Τα τυλίγετε μαζί σε ρολό και με ένα καλό μαχαίρι κόβετε το ρολό σε φέτες (στρογγυλά δισκάκια). 4. Τοποθετείτε τα δισκάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αραιά το ένα από το άλλο, και τα ψήνετε στους 175° C στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα ξεκολλάτε με σπάτουλα.