ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Μια ευχάριστη έκπληξη από το ΚΚΕ

του Γιάννη Τριάντη - Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2018, 18:59 / Ανανεώθηκε 9 Φεβρουαρίου 2018, 21:32
Μια ευχάριστη έκπληξη από το ΚΚΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Ευχάριστη έκπληξη στο μείζον θέμα του Μακεδονικού ήταν η θέση του ΚΚΕ.

Λόγω Novartis, μπήκε προσωρινά στο περιθώριο το Μακεδονικό. Δηλώσεις, αναλύσεις, σχόλια και αντιμαχίες σε ύφεση, αλλά όχι η σχετική διαδικασία για την επίλυση του ονοματολογικού. Κατά τούτο, θα το βρούμε σύντομα μπροστά μας, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του σκανδάλου Novartis.

Ηδη, οι γείτονες επανέλαβαν δι΄ επισήμων χειλέων οτι δεν πρόκειται να αλλάξουν το Σύνταγμά τους (Ζάεφ). Και με κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι ανήκουν στο μακεδονικό έθνος και μιλούν την μακεδονική γλώσσα.

Σε τι υποχωρούν; Σε τίποτε καίριο και ουσιαστικό. Δέχονται ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά ξέρουν καλά ότι αυτό ουδόλως ακυρώνει την βασική και μόνιμη επιδίωξή τους για έθνος και γλώσσα… Οσο για τα αγάλματα και τη μετονομασία ενός δρόμου, συγγνώμη αλλά πρόκειται για εκκωφαντικό αστείο και όχι για κίνηση καλής θέλησης.

Τέλος πάντων, ευχάριστη έκπληξη στο μείζον θέμα του Μακεδονικού ήταν η θέση του ΚΚΕ! Με δήλωσή του στον Ριζοσπάστη (3-4/2/2018) ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, διέγραψε τα παλιά αμαρτήματα της Αριστεράς, που αναγνώριζε μακεδονικό λαό, εθνότητα και γλώσσα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό (η σύνθετη ονομασία) και να ξεκαθαρίζεται ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, μακεδονική εθνότητα, μακεδονική γλώσσα, μακεδονικός λαός».

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Είναι ανιστόρητα όλα αυτά, γιατί είναι η βάση του αλυτρωτισμού. Αυτά εγείρουν και ζητήματα μειονότητας, άρα διεκδικήσεων, δήθεν υπεράσπισης δικαιωμάτων».

Φυσικά, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ εξέφρασε τις πάγιες θέσεις του κόμματος του εναντίον του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αλλά το σημαντικό για το ζέον θέμα του Μακεδονικού είναι η καθαρή και απόλυτα πατριωτική θέση του ΚΚΕ για την ταυτότητα της γείτονος, που συνοψίζεται στο ότι η χώρα μας δεν πρέπει να υπογράψει Συμφωνία που να αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στην FYROM.

Υ.Γ. Θα απουσιάσουμε για λίγες ημέρες. Θα τα ξαναπούμε την Πέμπτη.