ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Παραλειπόμενα της εβδομάδος (7.5-11.5)

του Γιάννη Τριάντη - Δημοσίευση 11 Μαΐου 2018, 14:47 / Ανανεώθηκε 12 Μαΐου 2018, 08:12
Παραλειπόμενα της εβδομάδος (7.5-11.5)
Photo: ΑΠΕ/ΕΡΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Εκείνα που ξεχώρισαν, όμως, ήσαν η επικίνδυνη απόφαση του Τράμπ για την συμφωνία με το Ιράν και οι εκρηκτικές εξελίξεις στην φλεγόμενη περιοχή

Πράματα και θάματα την εβδομάδα αυτή. Από τα γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία, μέχρι την θεαματική κυβίστηση της κυρίας Μάρκου στο θέμα της αναδοχής. Εκείνα που ξεχώρισαν, όμως, ήσαν η επικίνδυνη απόφαση του Τράμπ για την συμφωνία με το Ιράν και οι εκρηκτικές εξελίξεις στην φλεγόμενη περιοχή.

 

  1. Μυκήνες: «Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο των Μυκηνών δεν διαθέτουν προσωπικό καθαριότητας. Παρακαλούμε να διατηρείτε τις τουαλέτες καθαρές»… Έτσι, χωρίς καθαρίστριες ο ιερός αυτός χώρος. Πάντως, η σχετική ειδοποίηση είναι γραμμένη και στα αγγλικά. Για να καταλάβουν και οι ξένοι τουρίστες τι εστί ξεφτίλα, αδιαφορία κι εγκατάλειψη.
  2.  Δρόμοι (1): Μεθυσμένος οδηγούσε ο φορτηγατζής, που αφαίρεσε δυο ζωές στον Κηφισό. Και χιλιάδες άλλοι, εξίσου επικίνδυνοι οδηγοί, οδηγούν μιλώντας στο κινητό… Ανάγκη πάσα, για πυκνά αλκοτέστ, αυστηρούς ελέγχους στα φορτηγά (π.χ. απαράδεκτα τα ελαστικά πολλών από αυτά) και υποδειγματική τιμωρία εκείνων που οδηγούν και μιλούν στο κινητό.
  3. Κουβέλης : Κάποια στιγμή θα τους ελευθερώσει ο Ερντογάν τους δύο στρατιωτικούς μας, δήλωσε σοβαρά ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας… Μα τι έχει πάθει αυτός ο άνθρωπος και κινείται διαρκώς μεταξύ βαρετής κοινοτοπίας και αγχώδους προσπάθειας να υπενθυμίζει την παρουσία και τον ρόλο του.
  4. Ατόπημα: Πες ό,τι θές για τις οριακώς συντηρητικές απόψεις του Βασίλη Τσιάρτα. Αλλά τι νόημα έχει αυτό που έκανε κάποια εφημερίδα, δημοσιοποιώντας οικονομικές οφειλές του παλιού διεθνούς; Είναι ο πρώτος ή ο μόνος με ανάλογα προβλήματα; Θεμιτή και αναγκαία η σκληρή κριτική, αλλά προς τι η εκδικητικού τύπου ανθρωποφαγική διάθεση;
  5. Δρόμοι (2): Ασφαλτοστρώσεις δρόμων ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Αμήν και πότε… Διότι η κατάσταση αρκετών δρόμων στο κέντρο της Αθήνας είναι οικτρή. Ειδικά η πολύπαθη Ασκληπιού.
  6. Δρόμοι (3): Κατά 29,3 % αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο. Όχι, δεν γέμισαν ξαφνικά οι τσέπες των Ελλήνων. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αγορά αυτοκινήτων από εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων σε τουριστικές περιοχές.
  7. ΚινΑλ: Αυθαίρετες πρωτοβουλίες, δημόσιες αντιμαχίες και πλούσιο παρασκήνιο. Με άλλα λόγια, τ΄είχες Γιάννη μ΄, τα΄είχα πάντα. Όμως, απ΄ο,τι φαίνεται, τα χειρότερα έπονται…
  8. Το χρήμα: Σιγά που δεν θα πούλαγε υποβρύχια στην Τουρκία η Γερμανία. Και σιγά που δεν θα δοθούν τα αμερικάνικα F-35 στην γείτονα. Και σιγά, βεβαίως, που δεν θα τα έβρισκε ο Ερντογάν με τον Πούτιν… Όλα αλλάζουν μέσα σε μια νύχτα. Εχθρες, φιλίες και περιστασιακές συμμαχίες. Αρκεί να ρέει το χρήμα…

 

Άντε, καλό Σαββατοκύριακο. Με την ελπίδα ότι δεν θα έχουμε παρατράγουδα στον τελικό του Κυπέλλου