ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Παραλειπόμενα της εβδομάδος (3.6.-8.6.)

του Γιάννη Τριάντη - Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2018, 17:48 / Ανανεώθηκε 9 Ιουνίου 2018, 08:30
Παραλειπόμενα της εβδομάδος (3.6.-8.6.)
Facebook Twitter Whatsapp

Μας περιμένουν ηλιόλουστες ημέρες και δοτικές παραλίες. Προπάντων, ο καναπές της παθιασμένης παρέας από την Πέμπτη και μετά. Αρχίζει το Μουντιάλ!

Μπήκε ζεστός ο Ιούνιος. Ούτε πυρέσσων ούτε λάβρος, όπως λένε οι τρομπέτες της υπερβολής που βλέπουν καύσωνα ακόμη και στους 35 βαθμούς Κελσίου… Κατά τα λοιπά, εμείς εκεί. Κυρίως στα ήσσονα της εβδομάδος .

1) Αφασικοί: Προσφάτως έσπασαν την βιτρίνα του Εναλλακτικού Βιβλιοπωλείου στα Εξάρχεια. Την ευθύνη ανέλαβαν οι «Πρακτόρισσες 315», λέγοντας ότι η επίθεση συνιστά χτύπημα κατά του εθνικισμού κλπ κλπ. Κολοκύθια στο πάτερο. Διότι οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί θα έπρεπε να γνωρίζουν-ή κάποτε θα καταλάβουν- ότι  όποιος καίει βιβλία η σπάει βιβλιοπωλεία εμφορείται από γνησίως φασιστικές αντιλήψεις. Τελεία και παύλα.

2) Ιλαρότης: Ο Δήμος Γλυφάδας επιχείρησε να  ασφαλτοστρώσει την οδό Γούναρη, αλλά ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης μετέβη επι τόπου και σταμάτησε τις εν εξελίξει εργασίες. Ισχυρίστηκε ότι ο… μισός δρόμος ανήκει στον Δήμο του. Κι έτσι, ο Δήμαρχος Γλυφάδας έδωσε εντολή να ασφαλτοστρωθεί το… άλλο μισό. Το δικό του… Η υπόθεση θα αχθεί στο δικαστήριο που θα αποφασίσει για την… κυριότητα του δρόμου.

Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά τον 21ο αιώνα. Όπως και κάποια παρεμφερή: το πρωί μια υπηρεσία ρίχνει φρέσκια άσφαλτο, και την επομένη κάποια υπηρεσία (π.χ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) σκάβει στο ίδιο μέρος για την εκτέλεση δικού της  έργου… Καμία συνεννόηση, ουδείς στοιχειώδης προγραμματισμός. Ιλαροτραγικές καταστάσεις.

3) Πάλι καλά : Συγγνώμη ζήτησε το Facebook από τον συνάδελφο Νίκο Μπογιόπουλο, του οποίου είχε λογοκρίνει αντιναζιστικό άρθρο  με τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;».

4) Απορρίμματα : Σκουπιδοβριθής  επί μέρες η Κέρκυρα, όπως  κατά καιρούς  αρκετά μέρη της Ελλάδος (Ηλεία, Γύθειο κλπ). Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν πλήττει απλώς την εικόνα μας-την εικόνα μιας χώρας που ποντάρει στον Τουρισμό-,αλλά επιβεβαιώνει ένα μόνιμο παθογενές. Ότι ακόμη και σε βασικά πεδία η Ελλάδα υστερεί, με βασική  ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  χωρίς να παραγνωρίζεται η μυωπική  και ιδιοτελής συμπεριφορά των τοπικών κοινωνιών.

5) Αιδήμων σιγή: Είχε χαλάσει κόσμο η ΝΔ για τη βίλα που αγόρασε ο ηγέτης των Podemos. Ειρωνείες και χαιρέκακα σχόλια περί Αριστεράς και  πολιτικής ηθικής… Όμως μετ’ ου πολύ έσκασε η βόμβα με την μομφή κατά της κυβέρνησης Ραχόι, λόγω σκανδάλων. Μουδιασμένη η ΝΔ σιώπησε. Και τι να πει άλλωστε…

Πάντως  κάπως έτσι-μουδιασμένα και αμήχανα- αντιμετώπισε και ο ΣΥΡΙΖΑ την αγορά της βίλας από τον Ιγκλέσιας. Φυσικά, δεν  συνιστά  σκάνδαλο η αγορά αυτή, αλλά επιλογή που εκθέτει. Διότι δεν είναι δυνατόν επι χρόνια να ξιφουλκείς εναντίον των πολιτικών που μένουν σε βίλες, και δεν γνωρίζουν πόσο κοστίζει το εισιτήριο του λεωφορείου, και σύ να πράττεις το ίδιο, έστω κι αν πήρες το σπίτι με δάνειο.

Πάμε τώρα. Μας περιμένουν ηλιόλουστες ημέρες και δοτικές παραλίες. Προπάντων, ο καναπές της παθιασμένης παρέας από την Πέμπτη και μετά. Αρχίζει το Μουντιάλ!