current views are: 3

15 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση11:37

Παραλειπόμενα της εβδομάδος (11.6.-15.6)

Εκρηκτικό σκηνικό, ραγδαίες, ήδη, οι εξελίξεις και πιθανώς καταλυτικές για τα μελλοντικά πολιτικά πράγματα της χώρας.

Δημοσίευση 11:37’

Εκρηκτικό σκηνικό, ραγδαίες, ήδη, οι εξελίξεις και πιθανώς καταλυτικές για τα μελλοντικά πολιτικά πράγματα της χώρας.

Τα έβαλε όλα στην άκρη η Συμφωνία. Ακόμη και την κοσμοϊστορική συνάντηση Τραμπ -Κιμ… Εκρηκτικό σκηνικό, ραγδαίες, ήδη, οι εξελίξεις και πιθανώς καταλυτικές για τα μελλοντικά πολιτικά πράγματα της χώρας. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

1) Αστοχία: Και δη επικίνδυνη. Από τον κ.Τζανακόπουλο, μετά το παραλήρημα του χρυσαυγίτη βουλευτή. Δεν είναι δυνατόν να αποδίδονται ευθύνες στον αρχηγό της ΝΔ , επειδή τάχα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με το όχι στην Συμφωνία… Πες ό,τι θέλεις για την αμφιρρέπουσα επι μήνες ΝΔ και για την εξόχως λαϊκίστικη στροφή της στο θέμα του Μακεδονικού (οδηγήθηκε στο «όχι» μετά τα συλλαλητήρια ). Όμως, επ ουδενί ευθύνεται ο Μητσοτάκης -και οιοσδήποτε απορρίπτει την Συμφωνία- για τον εκτραχηλισμό και τις αθλιότητες ορισμένων… Προβλέπεται χαμηλό το βαρομετρικό μέχρι τις εκλογές. Και ακόμη χαμηλότερο το ύφος της αντιπαράθεσης.

2) Εκπληξη: Μονάχα 7,8 ήταν το ποσοστό τηλεθέασης της συνέντευξης που έδωσε ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ. Απογοητευτική επίδοση.

3) Έκπληξη; Καμμία! Το ΚινΑλ φέρει εγγενώς αρνητικά στοιχεία, σχετικά με την συγκρότησή του. Ουδεμία έκπληξη, επομένως, από τις διαφωνίες, τα «συντροφικά μαχαιρώματα» και την διαφαινόμενη δυναμική αποχωρήσεων.

4) Τουρκία (1): Βρίζει θεούς και δαίμονες ο Ερντογάν, αλλάζει μέσα σε μια νύχτα στρατόπεδα και συμμαχίες, επιτίθεται, υποχωρεί, επανέρχεται. Αλλά μέχρι στιγμής, ουδεμία επίπτωση. Και τα F35 θα πάρει και τους S400, και με Ρώσους τουρίστες έχει πλημμυρίσει η Τουρκία και αποσύρονται από την Μανμπίτζ οι Κούρδοι μαχητές… Είναι το χρήμα, βλέπετε (αγορές όπλων, επενδύσεις κλπ). Και τα υπαρκτά συμφέροντα της (άγριας) Δύσης…

5) Ιταλία: Ίσως να μην έχει άδικο ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι η ιταλική κρίση ενδέχεται να ευνοήσει την χώρα μας στο θέμα του χρέους και των λοιπών (σχετικών) διευθετήσεων. Το θέμα είναι να μην εξελιχθεί σε κρίση διαρκείας μέσα στην Ευρωζώνη, γιατί τότε «ζήτω που καήκαμε»…

6) Τουρκία (2): Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά έχουν πλάκα ορισμένοι. Λένε ότι το Μακεδονικό πρέπει να λυθεί διότι, μεταξύ άλλων, θα μας απαλλάξει από έναν μπελά, ώστε να ασχοληθούμε απερίσπαστοι με το μέγα πρόβλημα της χώρας, την μεγάλη απειλή, που δεν είναι άλλη  από την Τουρκία… Σωστή εν πολλοίς η διαπίστωση, αλλά τραγικά όψιμη. Άσε που όταν κάποιοι μιλούσαν και προειδοποιούσαν για τον εξ Ανατολών κίνδυνο, εισέπρατταν –εισπράτταμε-ειρωνείες και επιτιμητικά σχόλια.

… Αυτά. Όσο για την Ρωσία, σιγά την ομάδα. Βρήκε μια αδύναμη ομάδα και την συνέτριψε… Καλό Σαββατοκύριακο!