current views are: 3

6 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση04:52

Η απωθητική εικόνα και τα Παραλειπόμενα της εβδομάδος (2.7.- 6.7. 2018)

Οικτρόν ιδείν… Κλίμα που προϊδεάζει για το τι μέλλεται να συμβεί προεκλογικώς

Δημοσίευση 04:52’

Οικτρόν ιδείν… Κλίμα που προϊδεάζει για το τι μέλλεται να συμβεί προεκλογικώς

Υψηλοί τόνοι, βαρείς χαρακτηρισμοί, ηλεκτρισμένο κλίμα και μισές αλήθειες εκατέρωθεν στη Βουλή. Οικτρόν ιδείν… Κλίμα που προϊδεάζει για το τι μέλλεται να συμβεί προεκλογικώς. Κατά τα λοιπά:

1) Αιδώς Αργείοι: Μομφή που είχε απευθύνει ο Αίαντας προς του Αργείους, επειδή διέκρινε ότι είχαν λιποψυχήσει μπροστά στους Τρώες. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να ειπωθεί για όσους παραβρέθηκαν προσφάτως στο αρχαίο θέατρο του Άργους. Μετά την παράσταση («Εκκλησιάζουσες 2018 μ.Χ»), άφησαν ένα τόνο σκουπίδια στις κερκίδες και απήλθαν. Άνθρωποι του πολιτισμού κατά τα άλλα…

2) Σάμος: Γράφαμε προσφάτως για ένα σοβαρό πρόβλημα σε νοσοκομείο νησιού μας στο Αιγαίο. Πρόκειται για τη Σάμο. Μάθαμε, λοιπόν, ότι μετέβη επι τόπου ο αθόρυβος υπουργός Υγείας και υποσχέθηκε λύση. Μένει να τη δούμε… Πάντως το μεταναστευτικό έχει δημιουργήσει δυσάρεστες καταστάσεις στο νησί. Κι όποιος δεν τις βλέπει, ενδεχομένως να βρεθεί σύντομα μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

3) Ασυδοσία: Έχουν περιοριστεί κάπως τα κρούσματα με ασύστολους ταξιτζήδες, αλλά η κατάσταση σε ορισμένα σημεία (σταθμοί λεωφορείων, λιμάνια κλπ.) παραμένει προβληματική. Προχθές, μάλιστα, δύο επαγγελματίες ταξιτζήδες άρχισαν να δέρνονται μπροστά στον κόσμο, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Αν δεν συνειδητοποιούν οι ίδιοι τι σημαίνει η συμπεριφορά τους, ειδικά για μια τουριστική χώρα, ας αναλάβει η πολιτεία να τους το μάθει. Με αυστηρές ποινές και άμεση απειλή για οριστική αφαίρεση αδείας σε περίπτωση υποτροπής.

4) Απώθηση: Παρακολούθησα προσφάτως μια παινεμένη θεατρική παράσταση και έφριξα. Ιλαρή και βαρετή, κατάλληλη για αθεράπευτους «ιδρυματικούς»… Ειλικρινά το λέω : εκείνη τη στιγμή, αν έπρεπε να διαλέξω οπωσδήποτε, θα προτιμούσα να βρίσκομαι σε σκυλάδικο της εθνικής οδού παρά σ’αυτό το ανεκδιήγητο δήθεν που έβλεπα…

5) Μουντιάλ: Ένα πολύχρωμο και χαρούμενο πανηγύρι των λαών στη Ρωσία. Ούτε καυγάδες ούτε-ευτυχώς- άλλα παρατράγουδα. Άψογη διοργάνωση, με πολλές εκπλήξεις στον αγωνιστικό χώρο.

…Ευτυχώς, σήμερα και αύριο έχει ματσάρες. Εννοείται ότι είμαστε με Ουρουγουάη. Από παλιά. Δηλαδή από την εποχή του Μαζούρκεβιτς… Όσο για την πιο απωθητική ομάδα του Μουντιάλ, δεν είναι άλλη από την οικοδέσποινα Ρωσία. Ανέμπνευστη σύνολο. Αστείο… Ένα συνονθύλευμα μετρίων και ατάλαντων ποδοσφαιριστών που κακοποιούν ακόμη και την έννοια του αμυντικού ποδοσφαίρου…