ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Το νευροπαραλυτικό αέριο της ασύστολης προπαγάνδας

του Γιάννη Τριάντη - Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2018, 21:07 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2018, 18:11
Το νευροπαραλυτικό αέριο της ασύστολης προπαγάνδας
Facebook Twitter Whatsapp

Υπόμνηση για την  Ντούμα της Συρίας

Όχι. Δεν χρησιμοποιήθηκε νευροπαραλυτικό αέριο κατά την φονική επίθεση που σημειώθηκε τον παρελθόντα Απρίλιο εναντίον της πόλης Ντούμα στη Συρία. Πιθανώς χρησιμοποιήθηκε χλώριο.

Αυτό διαλαμβάνεται σε πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων, μετά από ενδελεχή, επιτόπια μελέτη στοιχείων στην πληγείσα πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι ως υπαίτιο για την «επίθεση με χημικά» είχε καταγγελθεί το καθεστώς Ασαντ. Η σχετική καταγγελία από την  οργάνωση «Λευκά Κράνη», ήταν η αφορμή για βομβαρδισμούς από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία.

Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος Τράμπ είχε δηλώσει οτι είναι ειλημμένη η απόφαση για τους βομβαρδισμούς, ανεξάρτητα από την θέση που θα διατυπώσει ο ΟΗΕ.

Αντιθέτως η Ρωσία θεωρούσε ότι η επίθεση ήταν σκηνοθετημένη από την περιώνυμη οργάνωση «Λευκά Κράνη», της οποίας η συγκρότηση, η χρηματοδότηση και η συνολική συμπεριφορά αφήνουν πολλά ερωτηματικά για τον πραγματικό της χαρακτήρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία, καθώς και προβοκάτσιες, προκειμένου να νομιμοποιηθούν στρατιωτικές επεμβάσεις της Δύσης. Η περίπτωση με τα δήθεν χημικά του Σαντάμ είναι από τις πιο γνωστές και χαρακτηριστικές.

Αλλά μήπως η επίθεση εναντίον της Σερβίας δεν είχε στηριχθεί σε εξοργιστικώς κατασκευασμένα γεγονότα για δήθεν αγριότητες των Σέρβων στο Κόσοβο;

Υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα που βεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Το ένα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Παπαχελά («Καθημερινή») και αναφέρεται, με στοιχεία, σε σχετική έκθεση της CIA.

Και το άλλο-του Στέλιου Κούλογλου στο «Βήμα»-φιλοξενεί μεταξύ άλλων ακόμη και δηλώσεις Κοσοβάρων που παραδέχονται ότι οι δήθεν αγριότητες  ήταν προβοκάτσιες εναντίον των Σέρβων.

Εννοείται ότι παρέλκει οποιοδήποτε σχόλιο για την κυνική συμπεριφορά των ισχυρών. Είναι γνωστή και αποτρόπαιη, όσο κι αν της προσδίδει… ουμανιστικό χαρακτήρα η θηριώδης προπαγάνδα από σοβαρά ΜΜΕ της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Μια ματιά στα σχετικά δημοσιεύματα μεγαλοδημοσιογράφων, πανεπιστημιακών ,διανοουμένων και άλλων προθύμων (για τον πόλεμο εναντίον της Σερβίας, για το Ιράκ κλπ) αρκεί για να καταδειχθεί σε όλο το μεγαλείο της η φρικώδης συμπόρευση των περισσοτέρων ΜΜΕ με τις εξουσιαστικές κάννες των ισχυρών.

Τέλος, οι εκ των υστέρων αποκαλύψεις και η δραστική ανατροπή δεδομένων επιτρέπουν να υποθέσει κανείς ότι υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις (θηριωδίες, γκανγκστερικές επεμβάσεις, εμφύλιοι πόλεμοι κ.ά.) για τις οποίες δεν θα μάθουμε ποτέ τα πραγματικά στοιχεία.

Δηλαδή, ποιες ήσαν οι αιτίες, πως δημιουργήθηκαν οι αφορμές, ποια ήσαν τα οφέλη και ποιοι τα καρπώθηκαν… Κατά τούτο, ναι, οι θεωρίες συνωμοσίες βολεύουν τον λαϊκισμό και τρέφουν τον ανορθολογισμό. Αλλά ενίοτε οι θεωρίες συνωμοσίας ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτεται εκ των υστέρων…