current views are: 7

23 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση13:08

Αμετανόητοι, αμβλύωπες και αδιάφοροι…

 Την παράσταση έκλεψε η Black Friday. Όμως το σημειωματάριο της εβδομάδος είχε κι άλλα…

Δημοσίευση 13:08’

 Την παράσταση έκλεψε η Black Friday. Όμως το σημειωματάριο της εβδομάδος είχε κι άλλα…

Εντάξει. Παροχές, μονομαχία στη Βουλή για τα ΑΕΙ, Τουρκία απειλητική κατά το ειωθός, αγανάκτηση για την εξοντωτική ποινή στην καθαρίστρια, Ιταλία που ανθίσταται, αλλά όλα κι όλα. Την παράσταση έκλεψε η Black Friday. Όμως το σημειωματάριο της εβδομάδος είχε κι άλλα…

1) Αμετανόητος: Ο Θόδωρος Πάγκαλος. Και προκλητικός. Με το νέο βιβλίο του υπό τον τίτλο «Τα φάγαμε όλοι μαζί και συνεχίζουμε να τα τρώμε».

2) Αμβλυωπία: Να καταργηθεί η αναφορά του Συντάγματος στην «επικρατούσα θρησκεία» ζητεί ο Νίκος Φίλης. Μάλιστα. Λες και δεν αφορά την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, εκ παραδόσεως-συνεχώς και αδιαλείπτως… Λες και η σχετική διάταξη του Συντάγματος επιφυλάσσει προνομιακή μεταχείριση έναντι άλλων υπαρκτών δογμάτων… Λες και τα υφιστάμενα ζητήματα στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους  θα επιλυθούν αν εξοστρακιστεί η «επικρατούσα θρησκεία».

3) Δύο μέτρα και δυο σταθμά: Δικαστήριο των Χανίων όχι μόνο δικαίωσε δικαστική υπάλληλο που είχε πλαστογραφήσει πτυχίο Νομικής (την επανέφερε στην υπηρεσία της), αλλά της απένειμε εύσημα. Την χαρακτήρισε «άξια και αποδοτική υπάλληλο». Για την καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη, τα ξέρετε…

4) ΕΜΠ-Κολούμπια: Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο το πρόσφατο πρωτοσέλιδο των «Νέων». Τι έλεγε; Ότι το Μετσόβιο συμφώνησε με το Κολούμπια να δίνεται κοινό πτυχίο σε Έλληνες και Αμερικανούς φοιτητές που έχουν αριστεύσει.

Σιγά το θέμα, βέβαια. Ο Ρουβίκωνας να ΄ναι καλά, οι μολότοφ της… αντίστασης, το… «βρώμικο 2018» και άλλα παρεμφερή θέματα υψίστης σημασίας για το μέλλον της χώρας.

5) Αυξήσεις μισθών: Σε συμβασιούχους και μετακλητούς υπαλλήλους , την περίοδο 2014-2017. Επειδή δεν πολυκαταλαβαίνω το πώς και το γιατί, αλλά και επειδή μέχρι στιγμής δεν είδα κάποια επίσημη εξήγηση για τις αυξήσεις αυτές, μήπως μπορεί κάποιος ιθύνων να μας διαφωτίσει σχετικώς; 

6) Επενδύσεις: Εχουμε και λέμε: «Έρχονται επενδύσεις 120 εκατ.  το  2019 (Ανδρεανίδης, στέλεχος της Lidl)- Χρηματοδότηση της εταιρείας Sunlight  με 12,5 εκατ. ευρώ από Πακέτο Γιουνκέρ- Επενδύσεις 32 δις ευρώ για Ενέργεια και Κλίμα μέχρι το 2030 ανακοίνωσε ο κ. Σταθάκης.

Να το ξαναπούμε; Σιγά τις ειδήσεις… Γι αυτό και ουδείς ασχολείται. Ούτε καν το Μαξίμου…

7) Black Friday: Αμερικανιά, λένε. Ε, και; Αν αξίζουν τον κόπο οι προσφορές, το πανηγύρι θα συνεχιστεί. Αν όχι, θα σβήσει γρήγορα σαν φωτοβολίδα.

… Πάμε τώρα. Γιατί σήμερα έχει φεγγάρι και ασημένια νύχτα. Καλό Σαββατοκύριακο!