Ακόμη ένα βίντεο-σκάνδαλο, με πρωταγωνιστή πρώην υπουργό της κυβέρνησης Μπερίσα, ο οποίος φαίνεται να λαμβάνει, στο σπίτι του, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματία, τον οποίο είχε βοηθήσει να αναλάβει δημόσια έργα ύστερα από διαγωνισμό που διοργάνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας. Ο πρώην υπουργός Ντρίταν Πρίφτι εμφανίζεται στο βίντεο που μετέδωσε η τηλεόραση «KLAN» να παίρνει και να μετράει τα χρήματα που του δίνει ο ανώνυμος επιχειρηματίας.

Ο ίδιος ο Ντρίταν Πρίφτι, ακριβώς έναν χρόνο πριν, είχε δώσει στη δημοσιότητα άλλο βίντεο-σκάνδαλο, που έδειχνε τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα να του ζητάει να παρέμβει ώστε να ευνοηθεί συγκεκριμένη εταιρεία σε διαγωνισμούς για την εξασφάλιση άδειας εκχώρησης για την κατασκευή υδροηλεκτρικούς σταθμού. 

Στο βίντεο εκείνο, ο πρώην αντιπρόεδρος Ιλίρ Μέτα εμφανίζεται να δηλώνει ότι «ο ιδιοκτήτης της εταιρείας προσφέρει 700.000 ευρώ για αυτή τη δουλειά».

Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου εκείνου βίντεο (τον Ιανουάριο του 2011), ο Ιλίρ Μέτα παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τον αθώωσε, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία της κοινής γνώμης, αλλά και του διεθνούς παράγοντα, για την «κουλτούρα της ατιμωρησίας», όπως τη χαρακτηρίζουν.

Εν τω μεταξύ, «πόλεμος των βιντεοσκανδάλων», όπως χαρακτηρίζεται η υπόθεση αυτή από τα ΜΜΕ, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, εφόσον οι δύο πλευρές, του Ντρίταν Πρίφτι και του Ιλίρ Μέτα (κάποτε στενοί συνεργάτες) προειδοποιούν ότι έχουν και άλλα βίντεο, που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ