Η αποστολή των γαλλικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν παραμένει "ακριβώς η ίδια" και είναι η "ανάδειξη μιας σταθερής δύναμης" στη χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα από την Καμπούλ ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζεράρ Λονγκέ, ο οποίος επισκέπτεται το Αφγανιστάν μετά τη φονική επίθεση που δέχθηκαν χθες Γάλλοι στρατιώτες στη χώρα.   "Οφείλουμε να αναλογιστούμε ότι υποστηρίζουμε μια δουλειά που έχει ένα αποτέλεσμα", δήλωσε ο υπουργός κατά την άφιξή του στην αφγανική πρωτεύουσα, την επομένη του θανάτου τεσσάρων Γάλλων στρατιωτών και του τραυματισμού άλλων δώδεκα --εκ των οποίων οι πέντε έχουν τραυματιστεί σοβαρά-- από την επίθεση ενός άνδρα που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού.  

"Η επίσκεψη αυτή έχει στόχο να γίνει μια αξιολόγηση για τη στάση που οφείλουν να υιοθετήσουν οι αξιωματούχοι μας", προσέθεσε ο Λονγκέ.  

"Η αποστολή είναι ακριβώς η ίδια, να οδηγήσουμε στην ανάδειξη μιας σταθερής δύναμης", "για να δώσει τη σκυτάλη" στους Αφγανούς, σημείωσε.  

Σε ερώτηση που του έγινε για μια ενδεχόμενη πρόωρη αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, στην οποία αναφέρθηκε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο Λονγκέ απάντησε: "Θα μιλήσω με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο προϊστάμενός μου".


πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ