Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν σε τουλάχιστον δέκα εκρήξεις που σημειώθηκαν σε σιιτικές γειτονιές της Βαγδάτης. Πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 50 νεκρούς και για δεκάδες τραυματίες.

Το Associated Press επικαλείται πηγές της αστυνομίας και ιατρικές πηγές που ανέφεραν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 62, ενώ περίπου άλλα 100 άτομα τραυματίστηκαν.

Ο υπουργός Υγείας του Ιράκ έκανε λόγο για 36 νεκρούς και 320 τραυματίες, ενώ το CNN αναφέρεται σε τουλάχιστον 50 νεκρούς.

«Δέκα αυτοκίνητα παγιδευμένα με βόμβες εξερράγησαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος ασφαλείας της Βαγδάτης, υποστράτηγος Κουασίμ Αλ Μουσαβί, ο οποίος είπε ότι υπήρχαν επίσης τέσσερις βόμβες τοποθετημένες στην άκρη του δρόμου, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και όλμοι.

«Ήταν όλες σε σιιτικές γειτονιές» πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά το λουτρό αίματος σε καθολική εκκλησία στη Βαγδάτη. Τουλάχιστον 58 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, μετά το περιστατικό ομηρίας δεκάδων πιστών σε καθολική εκκλησία στη Βαγδάτη από ομάδα ενόπλων που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.


TAGS