Μία ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε στα τοπικά γραφεία στη Βεγγάζη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που κυβερνά προσωρινά τη Λιβύη μετά την πτώση και τον θάνατο τοy ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς. 
Οι κάτοικοι της Βεγγάζης, απ' όπου ξεκίνησε η εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Καντάφι, διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες ζητώντας να απομακρυνθούν οι αξιωματούχοι της εποχής του Καντάφι και περισσότερη διαφάνεια όσον αφορά την εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων της Λιβύης από το Συμβούλιο.  

Νωρίτερα σήμερα διαδηλωτές, πρώην αντάρτες που τραυματίστηκαν στη διάρκεια της εξέγερσης, έριξαν αυτοσχέδιες χειροβομβίδες εναντίον των γραφείων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.   

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στις αρχές του απογεύματος οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο έφταναν τους 1.500, ενώ ο ίδιος μετέδωσε ότι άκουσε τρεις τουλάχιστον εκρήξεις.   

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές ή θύματα.   
   
Οι διαδηλώσεις διοργανώνονται μία ημέρα πριν την ανακοίνωση του νέου εκλογικού νόμου που επεξεργάστηκε το Συμβούλιο ενόψει των εκλογών του Ιουνίου για τη συντακτική συνέλευση και τα μέλη της εκλογικής επιτροπής.  

Εξάλλου ο γραμματέας του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουστάφα αλ Μάνα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επικεφαλής του Συμβουλίου Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ συναντήθηκε με μία ομάδα των διαδηλωτών για να εξετάσει τα αιτήματά τους. πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ