current views are: 1

22 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση11:01

Αυστραλία: Αστυνομικοί με… γένια και αλογοουρά!

Αστυνομικοί της Βικτώριας (Αυστραλία) διεκδικούν το δικαίωμα να αφήνουν γένια και αλογοουρά!  

Δημοσίευση 11:01’
αρθρο-newpost

Αστυνομικοί της Βικτώριας (Αυστραλία) διεκδικούν το δικαίωμα να αφήνουν γένια και αλογοουρά!  

Αστυνομικοί της Βικτώριας (Αυστραλία) διεκδικούν το δικαίωμα να αφήνουν γένια και αλογοουρά!   Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Herald Sun, μια ομάδα 12 αστυνομικών κατέφυγε στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Victorian Equal Opportunity and Human Rights Commission), ζητώντας να επιτραπεί στους αστυνομικούς που θέλουν να αφήνουν γένια και μακριά μαλλιά.  

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ακόμα ότι οι κανονισμοί του σώματος που καθορίζουν την εμφάνιση των αστυνομικών στρέφεται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.  

Οι ίδιο ζήτησαν, επίσης, να εξαιρεθούν από τους νέους κανονισμούς γύρω από την εμφάνισή που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του νέου χρόνου.  

Σύμφωνα με τους πιο πάνω κανονισμούς, οι αστυνομικοί θα πρέπει να πάντα φρεσκοξυρισμένοι και φρεσκοκουρεμένοι και να μην αφήνουν τα μαλλιά τους να υπερβαίνουν το καθορισμένο μέγεθος. Ειδικοί κανονισμοί ισχύουν και για τις γυναίκες αστυνομικούς. Οι γυναίκες απαγορεύεται να μακιγιάρονται και να βάφουν τα νύχια τους.  

Επίσης, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες του σώματος, απαγορεύεται να αφήνουν αλογοουρές και να φορούν κοσμήματα την ώρα της υπηρεσίας.   

Μεταξύ αυτών που προσυπογράφουν τη σχετική προσφυγή είναι δημόσιοι κατήγοροι του σώματος και ντεντέκτιβ. Αναφερόμενος στο θέμα ένας βετεράνος αστυνομικός, με 30 χρόνια προϋπηρεσία, είπε ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα, αν θέλουν, να αφήνουν γένια γιατί εκτός από αστυνομικοί, όπως λέει, είμαστε και μέλη της κοινωνίας.  

“Συμφωνώ με τον αρχηγό της αστυνομίας ο οποίος θέλει ένα σώμα πέρα για πέρα επαγγελματικό και ευπαρουσίαστο, αλλά απ’ αυτό το σημείο μέχρι να μας υποχρεώνουν να μην αφήνουμε γένια υπάρχει μεγάλη απόσταση”, τονίζει και προσθέτει: “στα 150 χρόνια στην ιστορία της αστυνομίας της Πολιτείας μας υπήρξαν και γενειοφόροι αρχηγοί”.  

Για το ίδιο θέμα, το συνδικαλιστικό όργανο της αστυνομία δήλωσε ότι θα στηρίξει τα μέλη του στα οποία και θα επιβληθούν πειθαρχικές ποινές για παραβίαση των νέων κανονισμών διευκρινίζοντας παράλληλα ότι είναι υπέρ των κανονισμών αυτών και κάλεσε τους αστυνομικούς να τους αποδεχτούν. 

πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα