Το Ισραήλ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για τις κυρώσεις που θα ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον του Ιράν για να το αναγκάσει να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.    «Η σκλήρυνση των κυρώσεων και ο τόνος που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι είναι σημαντικά, διότι έδωσαν να καταλάβουν στους Ιρανούς ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα», τόνισε στο στρατιωτικό ραδιόφωνο ο Νταν Μέριντορ, υπουργός αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών.   

«Το Ιράν πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει αποφασιστικότητα στο να μην αποκτήσει (η Τεχεράνη) πρόσβαση σε πυρηνικά για στρατιωτικούς σκοπούς», πρόσθεσε ο υπουργός.   
   
«Το ιρανικό καθεστώς ανησυχεί για τις επιπτώσεις των κυρώσεων αυτών, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να πετύχουν», υπογράμμισε ο Μέριντορ και συμπλήρωσε πως θα προτιμούσε οι κυρώσεις αυτές να επιβληθούν "πιο γρήγορα".   
   
Τέλος, ο ισραηλινός υπουργός δήλωσε πως για να είναι αποτελεσματικές, οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να επιβληθούν από χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, «οι οποίες συνεχίζουν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν και θα πρέπει να υιοθετήσουν τις κυρώσεις ώστε το τίμημα να είναι το μεγαλύτερο δυνατό για το Ιράν».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ