current views are: 1

23 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση10:09

Αυστηρότερους κανονισμούς για τη μετανάστευση σχεδιάζει ο Πούτιν

Αυστηρότερους κανονισμούς για τη μετανάστευση, με την επιβολή, από το 2013, εξετάσεων στους μετανάστες, στη ρωσική γλώσσα και το ρωσικό πολιτισμό, υπόσχεται σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του Μαρτίου.

Δημοσίευση 10:09’
αρθρο-newpost

Αυστηρότερους κανονισμούς για τη μετανάστευση, με την επιβολή, από το 2013, εξετάσεων στους μετανάστες, στη ρωσική γλώσσα και το ρωσικό πολιτισμό, υπόσχεται σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του Μαρτίου.

Αυστηρότερους κανονισμούς για τη μετανάστευση, με την επιβολή, από το 2013, εξετάσεων στους μετανάστες, στη ρωσική γλώσσα και το ρωσικό πολιτισμό, υπόσχεται σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του Μαρτίου. «Ηδη από τον επόμενο χρόνο, θα πρέπει να επιβληθούν στους μετανάστες εξετάσεις στη γλώσσα, τη λογοτεχνία, την ιστορία και τους θεμελιώδεις νόμους του ρωσικού κράτους για να αποκτήσουν ή να παρατείνουν μια άδεια », αναφέρεται ο Πούτιν στην ιστοσελίδα της προεκλογικής του εκστρατείας και στο άρθρο του στην εφημερίδα. 

Ο ρώσος πρόεδρος αναφέρεται επίσης στο θέμα της «εσωτερικής μετανάστευσης», στις μετακινήσεις του πληθυσμού από τις πτωχές περιοχές της Ρωσίας-ιδιαίτερα από το ρωσικό μουσουλμανικό Καύκασο-σε πιο πλούσιες περιοχές, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι Ρώσοι καταγγέλλουν τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των «Καυκασίων» στις μεγάλες πόλεις.

Ο Πούτιν υπόσχεται να καταστήσει αυστηρότερο το σύστημα που υποχρεώνει ήδη όλους τους Ρώσους να αναφέρουν στην αστυνομία τη δεύθυνσή τους εάν διαμένουν σε μια πόλη πάνω από τρεις μήνες.

«Σε πολλές από τις λεγόμενες ‘ελκυστικές για τους μετανάστες’ περιοχές και στις μεγαλουπόλεις, τα συστήματα κοινωνικής προστασίας έχουν φθάσει στα όριά τους, πράγμα που έχειι δημιουργήσει εντάσεις ανάμεσα στους “ντόπιους” και στους “νεοαφιχθέντες”», υπογραμμίζει ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

«Πιστεύω ότι πρέπει να καταστήσουμε αυστηρότερους τους κανονισμούς απογραφής και να επιβάλουμε κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής τους. Ολα αυτά βεβαίως χωρίς να θίγουμε το δικαίωμα του πολίτη να επιλέγει τον τόπο διαμονής του», εκτιμά ο Πούτιν, χωρίς να δίνει διευκρινίσεις.

Ο ρατσιμός και η ξενοφοβία κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη Ρωσία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από το ρωσικό Καύκασο και την κεντρική Ασία ζουν και εργάζονται στις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας για να γλιτώσουν από τη μιζέρια των περιοχών από τις οποίες προέρχονται.

Ο ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε εξάλλου τις εθνικιστικές τάσεις στη Ρωσία που σκοπό έχουν, όπως υποστηρίζει, την καταστροφή της πολυεθνικής βάσης της χώρας.

«Είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι οι απόπειρες για ένα ρωσικό εθνικισμό σε ένα πολυεθνικό κράτος, έρχονται σε αντίθεση με την μακρά ιστορία μας», τονίζει ο Πούτιν στην ίδια ιστοσελίδα και την εφημερίδα.

«Προβοκάτορες κάθε είδους και αντίπαλοί μας προσπαθούν να εξαλείψουν αυτήν την πολυεθνική βάση με επιχειρήματα εντελώς ψευδή όπως το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των Ρώσων και η ‘καθαρότητα της φυλής’ », πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

«Είμαστε μια πολυεθνική κοινωνία, αλλά ένας λαός», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    


σχετικα αρθρα