Οι βουλευτικές και δημοτικές εκλογές στη Σερβία θα προκηρυχθούν στις 11 Μαρτίου και θα διεξαχθούν πιθανότατα στις 6 Μαΐου, τόνισε η πρόεδρος της Σερβικής Βουλής Σλάβιτσα Τζούκιτς Ντεγιάνοβιτς, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου. Η πρόεδρος της Σερβικής Βουλής εξήγησε ότι στις 11 Μαρτίου λήγει η τελευταία προθεσμία για την έναρξη των εκλογικών διαδικασιών.

«Για οικονομικούς λόγους, ο πρόεδρος της χώρας Μπόρις Τάντιτς θα προκηρύξει βουλευτικές εκλογές και εγώ θα προκηρύξω δημοτικές εκλογές την ίδια μέρα» είπε ο κ. Τζούκιτς-Ντεγιάνοβιτς, σημειώνοντας ότι «είναι σχεδόν βέβαιο» ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα είναι η 6η Μαϊου, ώστε η προεκλογική εκστρατεία να διαρκέσει λιγότερο από δύο μήνες.

Η πρόεδρος της Σερβικής Βουλής ανέφερε πως δεν φοβάται ότι ενδεχόμενη αρνητική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Μάρτιο όσον αφορά την απόδοση στη Σερβία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας θα επηρεάσει σημαντικά τα εκλογικά αποτελέσματα των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ