current views are: 1

23 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση13:44

Άλλες δύο σοροί εντοπίστηκαν στο μοιραίο κρουαζιερόπλοιο- 15 νεκροί

Οι δύτες, που παραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου, εντόπισαν τις σορούς δύο γυναικών στο κουφάρι του μισοβυθισμένου Costa Concordia, ανεβάζοντας των αριθμό των νεκρών σε 15, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ιταλικής κυβέρνησης που έχει αναλάβει το χειρισμό του θέματος του ναυαγίου, Φράνκο Γκαμπριέλι. 

Δημοσίευση 13:44’
αρθρο-newpost

Οι δύτες, που παραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου, εντόπισαν τις σορούς δύο γυναικών στο κουφάρι του μισοβυθισμένου Costa Concordia, ανεβάζοντας των αριθμό των νεκρών σε 15, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ιταλικής κυβέρνησης που έχει αναλάβει το χειρισμό του θέματος του ναυαγίου, Φράνκο Γκαμπριέλι. 

Οι δύτες, που παραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου, εντόπισαν τις σορούς δύο γυναικών στο κουφάρι του μισοβυθισμένου Costa Concordia, ανεβάζοντας των αριθμό των νεκρών σε 15, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ιταλικής κυβέρνησης που έχει αναλάβει το χειρισμό του θέματος του ναυαγίου, Φράνκο Γκαμπριέλι.  «Βρήκαμε τα πτώματα δύο γυναικών στο κατάστρωμα 4, κοντά στο Ίντερνετ καφέ. Με αυτά ανέρχεται σε 15 ο απολογισμός των νεκρών. Οι οικογένειες των δύο θυμάτων έχουν ήδη ενημερωθεί», διευκρίνισε ο Γκαμπριέλι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το ιταλικό νησί Τζίλιο, όπου ναυάγησε το Concordia πριν από δέκα ημέρες.

Οι δύτες του ιταλικού πολεμικού ναυτικού χρησιμοποίησαν εκρηκτικά στο κύτος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, για να φθάσουν στη γέφυρα, όπου βρίσκονται τα εστιατόρια, με την ελπίδα να εντοπίσουν αγνοούμενους. 

Οι έρευνες στο κύτος του πλοίου, διεξάγονται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με αργό ρυθμό εξαιτίας των τεραστίων διαστάσεων του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο έχει μήκος όσο τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και είναι ψηλό όσο ένα κτίριο 20 ορόφων. Σύμφωνα με τους δύτες υπάρχει φοβερή δυσοσμία στο σημείο του ναυαγίου.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προσωρινό απολογισμό, οι νεκροί είναι 15 και 17 οι αγνοούμενοι. Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αλλάξουν καθώς είναι πιθανό στο πλοίο να υπήρχαν μη καταγεγραμμένοι επιβάτες. 

Νωρίτερα, σήμερα, τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες υπεβλήθη ο καπετάνιος του πλοίου, έδειξαν ότι ο Φραντσέσκο Σκετίνο δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, όταν το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε βράχο κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο.

«Οι εξετάσεις που έγιναν σε δείγμα από τα μαλλιά και τα ούρα αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κυβερνήτης να οδηγούσε το πλοίο υπό την επήρεια ναρκωτικών», γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα στον ιστότοπό της στο Διαδίκτυο.

«Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία για το αρνητικό αποτέλεσμα των εξετάσεων αυτών», σχολίασε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δικηγόρος του Μπρούνο Λεποράτι.

Ο Σκετίνο έχει συλληφθεί και κατηγορείται για πολλαπλές ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη του πλοίου πριν από την εκκένωσή του.

Πράσινο φως για την απάντληση καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου

Ο αξιωματούχος της κυβέρνησης που έχει αναλάβει να χειριστεί το θέμα του ναυαγίου του Costa Concordia, Φράνκο Γκαμπριέλι, ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε το πράσινο φως για την απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου, δραστηριότητα η οποία είναι «απολύτως συμβατή» με τη συνέχιση των ερευνών για τους αγνοούμενους.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι αρχές μπόρεσαν να επαληθεύσουν ότι το πλοίο έχει σταθεροποιηθεί και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει, το οποίο «επιτρέπει τις δραστηριότητες και στα δύο μέτωπα»: τις έρευνες για τους αγνοούμενους και την εκκένωση των δεξαμενών του Concordia, οι οποίες είναι γεμάτες με 2.380 τόννους μαζούτ.

Οι δραστηριότητες απάντλησης καυσίμων και ανεύρεσης των 20 αγνοουμένων είναι «απολύτως συμβατές και έδωσα ήδη εντολή να αρχίσει η δραστηριότητα της απάντλησης», σημείωσε ο Γκαμπριέλι.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για εξωτερικές επεμβάσεις για να ενισχυθεί η σταθερότητα του πλοίου, ούτε υπάρχει κίνδυνος (το Concordia) βύθισης προς τα ρηχά νερά», διευκρίνισε ο Γκαμπριέλι στις δηλώσεις αυτές που έκανε από το νησί Τζίλιο.

«Πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την έναρξη των δραστηριοτήτων απάντλησης», κατέληξε.


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό Πρακτορείο


σχετικα αρθρα