«Πολιτική αποστολή των επόμενων δέκα ετών» χαρακτήρισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ την πραγματοποίηση μιας πολιτικής ένωσης της Ευρώπης, αναγνωρίζοντας πάντως ότι το έργο «δεν θα είναι και τόσο εύκολο». «Πρέπει να πω ότι κατά την άποψή μου είναι η πολιτική αποστολή των επόμενων δέκα ετών το να δρομολογήσουμε αυτήν την πολιτική ένωση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 10 χρόνια του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

Αν και παραδέχθηκε πως δεν θα είναι εύκολο, προσθέσε πως «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε» προς αυτήν την κατεύθυνση, ζητώντας τις δεσμεύσεις των εταίρων της για μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία. «Δεν είναι κάτι που εφηύρε η Γερμανία για να μεταφέρει στους άλλους τις δυσάρεστες στιγμές» σημείωσε σχετικά με τις απαιτήσεις της για λιτότητα και δημοσιονομική ορθοδοξία που, όπως τόνισε, «είναι το κλειδί για να κάνουμε την Ευρώπη ανθεκτική στο μέλλον».

Εκτός από τη δημοσιονομική πειθαρχεία, η Γερμανίδα καγκελάριος δεσμεύτηκε για ενέργειες με στόχο και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην Ευρωζώνη. «Τα δύο προβλήματα είναι ένθετα το ένα μέσα στο άλλο, και πρέπει να επιλυθούν το ένα μαζί με το άλλο» ανέφερε.

Πηγή: naftemporiki.gr