Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα προσπαθήσει σήμερα στη παραδοσιακή ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης να πείσει τους Αμερικανούς να του εμπιστευτούν μια δεύτερη προεδρική θητεία.   Η ομιλία του Ομπάμα θα αρχίσει στις 21:00 (04:00 ώρα Ελλάδας) θα έχει διάρκεια περίπου μια ώρα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Ο αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί ειδικά στα σχέδια του για μια «αμερικανική οικονομία που θα οικοδομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει διάρκεια» και στην βοήθεια προς τη μεσαία τάξη.  
   
Τα σχέδια αυτά δεν αφορούν μόνο την τρέχουσα χρονιά, αλλά τα προηγούμενα τρία και τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.   
   
Οι αντίπαλοι του Ομπάμα στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων τον κατηγορούν ότι θέλει να μιλά για οικονομία ξεχνώντας τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας την περίοδο 2007-2009.   
   
Την Τετάρτη ο πρόεδρος Ομπάμα θα αρχίσει τριήμερη περιοδεία σε πέντε πολιτείες, ανάμεσά τους η Φλόριντα που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα σημαντική για την επανεκλογή του. Επίσης ο Ομπάμα θα επισκεφτεί την Αϊόβα, την Αριζόνα, τη Νεβάδα και το Κολοράντο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ