Ποινή φυλάκισης τρεισήμισι ετών επέβαλε το Περιφερειακό Δικαστήριο του Ασένοβγκραντ, στη Βουλγαρία, στον αποκαλούμενο «τσάρο των Ρομά» Κύριλ Ράσκοφ, για τις απειλές κατά της ζωής των Βέσελιν Χρίστεφ και Ιβάνκα Πέτροβα, σε επεισόδιο στο χωριό Κατούνιτσα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2011. Ο Ράσκοφ θα πρέπει, επίσης, να καταβάλλει σε έκαστο από τα θύματα της φραστικής επίθεσής του το ποσό των 2000 λέβα, βάσει της ίδιας δικαστικής απόφασης.

Συνολικά 14 μάρτυρες κατέθεσαν στη χθεσινή δίκη κατά του επονομαζόμενου «σάρου των Ρομά», που διήρκεσε σχεδόν όλη μέρα.

Ένας εκ των τριών δικηγόρων υπεράσπισης του Ράσκοφ, ο Χάρι Χαραλαμπίεφ δήλωσε ότι θα ασκηθεί έφεση κατά της καταδικαστικής για τον πελάτη του απόφασης.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, ο Συμεών Γιοσίφοφ, ο οποίος φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με τον Κύριλ Ράσκοφ, χτύπησε και τραυμάτισε θανάσιμα με το αυτοκίνητό του τον 19χρονο Ανγκέλ Πέτροφ, στο χωριό Κατούνιτσα. Λίγο αργότερα ξέσπασαν επεισόδια στην περιοχή, στα οποία παρεισέφρησαν διάφοροι εξτρεμιστές αλλά και χούλιγκαν από το χώρο του ποδοσφαίρου, που έβαλαν φωτιά και έκαψαν τρία σπίτια και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στην περιουσία μελών που ανήκουν στη φυλή του Ράσκοφ. Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε μια αλυσίδα αντιδράσεων και διαδηλώσεων, που προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας.