Δώδεκα εταιρείες και κοινοπρακτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού ταχυδρομείων και τηλεπικοινωνιών του Κοσόβου (PTK).   Σε ανακοίνωση της επιτροπής του διαγωνισμού που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της, επισημαίνεται πως ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της προ-αξιολόγησης των δώδεκα εταιρειών που κατέθεσαν αίτηση.   
   
Πρόκειται για τις Detecon International GMBH, (Γερμανία), κοινοπραξία BDO (Κόσοβο), A.T. Kearney Svetovanje (Σλοβενία), DLA Piper UK LLP (Ηνωμένο Βασίλειο), Adonino Ascoli CMS Cavasola Scamoni (Ηνωμένο Βασίλειο), Lazard Freres S.A.S (Γαλλία), Zagrebska Banka (UniCredit Group) (Σλοβενία), SCCO International GMBH (Γερμανία), ING Bank N.V. (Ηνωμένο Βασίλειο), Houlihan Lokey (Ηνωμένο Βασίλειο), PWC (Πολωνία) και Ernst & Young (Πολωνία).  
   
Από την πρώτη φάση της προ-αξιολόγησης "πέρασαν" οι DLA Piper LLP, Ernst & Young, ING Bank NV Lazard Freres S.A.S, PwC και Zagrebacka Banka - UniCredit Group.  
   
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως ο μεγάλος αριθμός των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και η φήμη τους εγγυώνται την ποιότητα του ανταγωνισμού στη διαδικασία, καθώς και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.  
   
Η εταιρεία που θα επιλεγεί για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πρέπει να προωθήσει την προβολή της εταιρείας σε ενδιαφερόμενους επενδυτές και να ετοιμάσει όλο το φάκελο με τα απαραίτητα - για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας - έγγραφα.  
   
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης στις 29 Νοεμβρίου 2011, ενώ ένα μήνα νωρίτερα, η κυβέρνηση ακύρωσε την πώληση του PTK και προχώρησε στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ