Ο σεισμός, ο οποίος έγινε αισθητός σήμερα το πρωί στο Μιλάνο και το Τορίνο ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίσθηκε στην επαρχία Ρέτζο Εμίλια, ανακοίνωσε το ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε κοντά στις κοινότητες Ποβίλιο, Μπρεσιέλο και Καστέλ ντι Σότο, της περιοχής Εμίλια-Ρομάνα και έγινε αισθητός από την Τοσκάνη έως και τα ιταλοαυστριακά σύνορα.

Η σεισμική δόνηση δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν υπάρχουν τραυματίες. Πέντε άνθρωποι μόνο στην Πάρμα καθώς έβγαιναν βιαστικά από τα σπίτια τους χτύπησαν και μεταφέρθηκαν προληπτικά σε σταθμούς πρώτων βοηθειών. 

Στην Πάρμα και στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά σχολεία και αρκετά γραφεία, ενώ πυροσβέστες έχουν κληθεί να ελέγξουν την κατάσταση των παλαιότερων κτιρίων, που βρίσκονται στα ιστορικά κέντρα.

«Οι μόνες ζημιές που έχουν αναφερθεί ως τώρα είναι η πτώση κάποιων σοβάδων στα χωριά Μπρεσιέλο και Ποβίλιο, κοντά στην Πάρμα», μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση Rai.

Αργά τη νύχτα της Τρίτης, σεισμός 4,2 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία της Βερόνας χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή ζημιές. Ενας ακόμα σεισμός 2,9 βαθμών έγινε επίσης αισθητός στην περιοχή αυτή γύρω στις 08:30 τοπική ώρα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ