Οι έρευνες γύρω από το κύτος του Costa Concordia στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Τζίλιο, όπως και οι προετοιμασίες απάντλησης του καυσίμου του, διεκόπησαν σήμερα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσαν οι αρχές.   «Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, οι έρευνες για τους αγνοουμένους διακόπτονται προς το παρόν. Θα επαναληφθούν όταν οι συνθήκες θα εγγυώνται την ασφάλεια των διασωστών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος για την καταστροφή αυτή επίτροπος της κυβέρνησης Φράνκο Γκαμπριέλι.   
   
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 16 πτώματα, από τα οποία μόνο τα εννέα έχουν αναγνωριστεί. Δεκαέξι ακόμα άνθρωποι αγνοούνται.   
   
Οι διασώστες είχαν αρχίσει από νωρίς το πρωί να πραγματοποιούν έρευνες στην τρίτη γέφυρα του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, όπου χθες βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας. Είχαν ανοίξει πάλι πέρασμα στο κύτος του πλοίου, όμως σηκώθηκε άνεμος και προκλήθηκε θαλασσοταραχή, γεγονός που τους ανάγκασε να επιστρέψουν στη βάση τους.  
   
Οι αρχές αναμένεται να αποφασίσουν εντός της ημέρας, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, εάν η ολλανδική εταιρεία Smit μπορεί να συνεχίσει τις προετοιμασίες για την απάντληση των 2.380 τόννων του καυσίμου το οποίο υπάρχει στις δεξαμενές του πλοίου. Το καύσιμο αυτό απειλεί το περιβάλλον του μικρού νησιού, το οποίο βρίσκεται στο μέσον ενός θαλάσσιου φυσικού πάρκου, στην Τοσκάνη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ