current views are: 1

25 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση11:51

Συνεχίζεται η επίθεση των συριακών δυνάμεων στη Χάμα

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα την πόλη Χάμα της κεντρικής Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, δήλωσαν ακτιβιστές.

Δημοσίευση 11:51’
αρθρο-newpost

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα την πόλη Χάμα της κεντρικής Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, δήλωσαν ακτιβιστές.

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα την πόλη Χάμα της κεντρικής Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, δήλωσαν ακτιβιστές. Η εφημερίδα Αλ-Ουατάν, η οποία πρόσκειται στο καθεστώς, κάνει λόγο για μια επίθεση που αποσκοπεί στην ανάκτηση πολλών συνοικιών της πόλης που βρίσκονται στα χέρια των αντικαθεστωτικών.

«Ο συριακός στρατός βομβαρδίζει τη Χάμα με βαρέα όπλα χρησιμοποιώντας εκτοξευτές πυραύλων. Οι πιστές στο καθεστώς πολιτοφυλακές και πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης, βομβαρδίζουν τη συνοικία Μπαμπ Κόμπλι», έγινε γνωστό από τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού που οργανώνουν τις κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος.

«Πρέπει να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Σπίτια έχουν καταρρεύσει», πρόσθεσαν οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, σύμφωνα με τις οποίες περίπου 4.000 στρατιώτες και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί στην πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται 210χλμ βορείως της Δαμασκού.

Το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ότι ένας πολίτης σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε συνοικία της Χάμα και ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Συρία, οι 23 από τους οποίους στην πόλη Χομς.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 5.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από τον Μάρτιο, οπότε άρχισε η λαϊκή εξέγερση. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα