current views are: 1

25 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση14:53

Η Ρωσία και η Τουρκία αντιτίθενται σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Η Ρωσία και η Τουρκία αντιτίθενται σε μια διεθνή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και θεωρούν το διάλογο ως το μόνο μέσο τερματισμού της διαδεδομένης βίας στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Δημοσίευση 14:53’
αρθρο-newpost

Η Ρωσία και η Τουρκία αντιτίθενται σε μια διεθνή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και θεωρούν το διάλογο ως το μόνο μέσο τερματισμού της διαδεδομένης βίας στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ρωσία και η Τουρκία αντιτίθενται σε μια διεθνή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και θεωρούν το διάλογο ως το μόνο μέσο τερματισμού της διαδεδομένης βίας στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. “Η βασική μας προσέγγιση ως προς τη Συρία συμπίπτει, όπως μου φαίνεται”, δήλωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ίντερφαξ, ο Λαβρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος βρισκόταν στη ρωσική πρωτεύουσα για μια μονοήμερη επίσημη επίσκεψη.

“Και οι δύο τασσόμαστε εναντίον οποιουδήποτε είδους στρατιωτικής ανάμειξης έξωθεν”, προσέθεσε ο Λαβρόφ.

Η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να υποστηρίξει την πραγματοποίηση συνομιλιών συμφιλίωσης ανάμεσα στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και της συριακής αντιπολίτευσης και το Κρεμλίνο προτίθεται να φιλοξενήσει τις συνομιλίες στη Ρωσία αν χρειαστεί, σημείωσε επίσης ο Λαβρόφ.

Για τη διεξαγωγή των συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση δεν θα πρέπει να τίθενται οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, όπως μια εκδίωξη από την εξουσία του Άσαντ, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες αυτές θα μπορούσαν να γίνουν, αν όχι στη Μόσχα, στη Δαμασκό, το Κάιρο ή την Τουρκία.

Η άμεση απομάκρυνση του Αλ Άσαντ από την εξουσία αναφέρεται συχνά ως προτεραιότητα από τους ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης.

Η Ρωσία δεν θα υποστηρίξει “μεροληπτικές” κυρώσεις από οποιαδήποτε ομάδα χωρών κατά της κυβέρνησης του προέδρου Άσαντ, κατέληξε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών και άλλοι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι η Ρωσία θα ασκούσε, αν κριθεί απαραίτητο, βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που μπορεί να ενέκρινε τη χρήση βίας από μια διεθνή συμμαχία στη Συρία, η κυβέρνηση της οποίας διατηρεί καλές σχέσεις με τη Μόσχα από τη δεκαετία του ’70.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα