current views are: 1

26 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση09:08

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Ρουμανίας

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττει τη Ρουμανία και άλλες χώρες της κεντρικής και νοτιανατολικής Ευρώπης, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.  

Δημοσίευση 09:08’
αρθρο-newpost

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττει τη Ρουμανία και άλλες χώρες της κεντρικής και νοτιανατολικής Ευρώπης, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.  

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττει τη Ρουμανία και άλλες χώρες της κεντρικής και νοτιανατολικής Ευρώπης, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.   Στη Ρουμανία, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στους αυτοκινητόδρομους A1 Βουκουρέστι – Πιτέτστι, 12 Βουκουρέστι – Λελίου και σε 18 οδικούς άξονες, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών φαινομένων που καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση συνεργείων καθαρισμού με εκχιονιστικά μηχανήματα, όπως ανακοινώθηκε από την εθνική εταιρεία αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών της χώρας.  
   
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα αποκατασταθεί, όταν υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.   
   
Τα δρομολόγια των τρένων από το κέντρο του Βουκουρεστίου έως το αεροδρόμιο χθες ακυρώθηκαν, καθώς συνεργεία καθαρισμού έπρεπε να απομακρύνουν το χιόνι από τις σιδηροδρομικές γραμμές  
   
Στη ρουμανική πρωτεύουσα, δέκα αυτοκίνητα καταστράφηκαν, όταν ξεριζώθηκε ολόκληρη σειρά από δένδρα και έπεσε πάνω τους.  
   
Το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές, όπως στα όρη Μπουτσέτζι, στο κεντρικό τμήμα της χώρας έφθασε τα τρία μέτρα και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος χιονοστιβάδας, προειδοποίησε η ορεινή ομάδα διάσωσης στην πόλη Μπουστένι.  
   
Σε πορτοκαλί συναγερμό έχουν τεθεί από χθες 17 επαρχίες στο ανατολικό και το νοτιανατολικό τμήμα της χώρας μετά την προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοθύελλες.   
   
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις περιοχές αυτές πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που ξεπερνούν τα 90 χιλιόμετρα την ώρα.  
   
Κλειστά παραμένουν τα σύνορα Ρουμανίας-Βουλγαρίας, λόγω της κακοκαιρίας και των προειδοποιήσεων για έντονα καιρικά φαινόμενα, ανακοίνωσε η υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας Λίλιανα Πάβλοβα.  
   
Η κυκλοφορία από την Ελλάδα και την Τουρκία μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας έχει διακοπεί, ανέφερε η κ. Πάβλοβα.  
   
Στη Βουλγαρία επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ως την Παρασκευή.  
   
Οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία είναι οι περιφέρειες Ρούσε και Ράζγκραντ, στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα