current views are: 1

26 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση09:39

Σοβαρά τροχαία λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη Βουλγαρία

Είκοσι δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 25 τραυματίες σημειώθηκαν στη Βουλγαρία το τελευταίο 24ωρο, καθώς πυκνές χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν εφιαλτικές συνθήκες για χιλιάδες οδηγούς.

Δημοσίευση 09:39’
αρθρο-newpost

Είκοσι δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 25 τραυματίες σημειώθηκαν στη Βουλγαρία το τελευταίο 24ωρο, καθώς πυκνές χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν εφιαλτικές συνθήκες για χιλιάδες οδηγούς.

Είκοσι δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 25 τραυματίες σημειώθηκαν στη Βουλγαρία το τελευταίο 24ωρο, καθώς πυκνές χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν εφιαλτικές συνθήκες για χιλιάδες οδηγούς. Υπό έλεγχο είναι, πάντως, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο, σύμφωνα με την υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Λιλιάνα Πάβλοβα, η οποία τέθηκε επικεφαλής του εθνικού Επιτελείου Κρίσης που προσπαθεί να οργανώσει και να συντονίσει κάπως τις προσπάθειες αντιμετώπισης της χειρότερης, κατά τα φαινόμενα, βαρυχειμωνιάς στη Βουλγαρία μέχρι στιγμής.

Επί ποδός πολέμου έχουν τεθεί όλοι οι αρμόδιες υπηρεσίες που δουλεύουν αδιάκοπα το τελευταίο 24ωρο για να καθαρίσουν οδικό δίκτυο της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστοι οι δρόμοι “μόνο” στη…μισή Βόρεια Βουλγαρία, κατά τα λόγια της υπουργού. 

Συγκεκριμένα, στις διοικητικές περιφέρειες των πόλεων Ρούσε (σ.σ. απ’ όπου διέρχονται οι κεντρικοί οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες που συνδέουν τη Σόφια με τη Βουκουρέστι μέσω της μοναδικής γέφυρας στο Δούναβη) και Ράζγκραντ η οδική κυκλοφορία παραμένει αδύνατη εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που καλύπτουν συνεχώς την άσφαλτο με μεγάλες χιονοστιβάδες.

Σύμφωνα με τη Βουλγάρα αξιωματούχο, κλειστές θα παραμείνουν οι συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα και με την Τουρκία για τα φορτηγά αυτοκίνητα, μέχρι να ολοκληρώσουν το έργο τους τα συνεργεία καθαρισμού με τα εκχιονιστικά μηχανήματα. 

Σε σημερινές δηλώσεις της στα βουλγαρικά ΜΜΕ, η υπουργός κάλεσε τους οδηγούς να αποφεύγουν τα ταξίδια, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος, αφού η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για συνέχιση των χιονοπτώσεων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι αργά τη νύχτα.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές της Βουλγαρίας φθάνει τα 25-50 εκατοστά, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια, τα ρεπορτάζ των οποίων από διάφορα μέρη της Βουλγαρίας θυμίζουν έντονα εικόνες της Σιβηρίας, ή της … Αρκτικής.

Πολύ περιορισμένη είναι η κυκλοφορία στους (συνήθως υπερφορτωμένους, στις ώρες αιχμής) δρόμους της κατάλευκης Σόφιας, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας μάλλον προτίμησαν να πάνε στη δουλειά σήμερα με το μετρό ή με άλλο μέσο, παρά τις διαβεβαιώσεις της δημάρχου Ιορντάνκα Φαντάκοβα, ότι τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας κυκλοφορούν κανονικά, έστω και με καθυστερήσεις και δυσκολίες λόγω της βαρυχειμωνιάς.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ
   


σχετικα αρθρα