Οι ισχυρές χιονοπτώσεις που πλήττουν περιοχές της Σερβίας προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση. Σωστικά συνεργεία επενέβησαν σε δύο περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα χιόνια στις περιοχές Λιουμπόβια και Ιβάνιτσα, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Κοντά στην πόλη Πριέπολιε, λεωφορείο με 22 επιβάτες, εκ των οποίων έξι παιδιά, βγήκε χθες από την πορεία του στο δρόμο Νόβα Βάρος-Σιένιτσα και στήθηκε επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνσή τους. 

Στην περιοχή του Νόβι Βάρος, όπου το ύψος του χιονιού έφθασε τα 130 εκατοστά, ακυρώθηκαν τα δρομολόγια λεωφορείων.

Οι χιονοπτώσεις δημιουργούν έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις περιοχές Ούζιτσε, Πριέπολιε, Πίροτ, Τσάτσκα, Κρούπνια και Λιουμπόβια.

Στις δύο τελευταίες τα 2/3 των χωριών δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, όπως επίσης και περιοχές της νότιας Σερβίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τομέα Εκτάκτων Καταστάεων του σερβικού υπουργείου υπουργείου Εσωτερικών.

Σε πολλούς δήμους και πόλεις έχουν ενεργοποιηθεί επιτροπές εκτάκτων καταστάσεων για να αντιδράσουν σε περιπτώσεις ανάγκης, καθώς χωριά έχουν αποκλειστεί.

Λόγω των χιονοπτώσεων και των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση χθες παρέλυσαν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και παρέμειναν ακινητοποιημένα τρένα που εκτελούσαν δρομολόγια στο εσωτερικό της χώρας και προς τη Βουλγαρία. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ