current views are: 1

26 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση17:35

Ισπανία: Ύποπτος για διαφθορά πρώην υπουργός

Ο πρώην υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Χοσέ Μπλάνκο, που τώρα προβάλλει ως διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματός του, αρνήθηκε τις κατηγορίες για διαφθορά που εκτοξεύει εναντίον του ένας φερόμενος ως θιγόμενος επιχειρηματίας.

Δημοσίευση 17:35’
αρθρο-newpost

Ο πρώην υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Χοσέ Μπλάνκο, που τώρα προβάλλει ως διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματός του, αρνήθηκε τις κατηγορίες για διαφθορά που εκτοξεύει εναντίον του ένας φερόμενος ως θιγόμενος επιχειρηματίας.

Ο πρώην υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Χοσέ Μπλάνκο, που τώρα προβάλλει ως διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματός του, αρνήθηκε τις κατηγορίες για διαφθορά που εκτοξεύει εναντίον του ένας φερόμενος ως θιγόμενος επιχειρηματίας. Ο Χοσέ Μπλάνκο έδωσε σήμερα κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο στα πλαίσια των ερευνών που διατάχθηκαν εναντίον του με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας εκ μέρους του επιχειρηματία Χόρχε Ντορίμπο, ώστε ο τελευταίος να εξασφαλίσει κρατικές επιχορηγήσεις για τις δραστηριότητες στην εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργού, στην αυτόνομη περιοχή της Γαλικίας (βορειοδυτικά).

Ο επιχειρηματίας, που συνελήφθη και ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος, κατηγορεί τον Μπλάνκο ότι δέχθηκε 200.000 ευρώ σε αντάλλαγμα για τις επιχορηγήσεις που έλαβε η φαρμακευτική του εταιρεία από το δημόσιο.

Μετά την έξοδό του από το Δικαστήριο, όπου παρά την τρίωρη παραμονή του, πηγές τονίζουν πως η κατάθεσή του διήρκεσε μόλις μία ώρα, ο Μπλάνκο εξέφρασε την «ικανοποίησή του» τόσο για τις εξηγήσεις που έδωσε, όσο και από την ταχύτητα που επέδειξαν οι δικαστές στη διαδικασία.

«Σήμερα είχα επιτέλους την ευκαιρία να μπορέσω να πληροφορηθώ για τι κατηγορούμαι και να πως εκείνο που σκέπτομαι για τις εν λόγω κατηγορίες, γι’ αυτές τις ψευδείς κατηγορίες», τόνισε ο Μπλάνκο στους δημοσιογράφους.

Ο Μπλάνκο είχε θητεύσει ως υπουργός Υποδομών και χρημάτισε επίσης εκπρόσωπος Τύπου της απερχόμενης κυβέρνησης του Χοσέ Λουίς Ροδρίγεθ Θαπατέρο, που έχασε τις εκλογές στις 20 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Η κλήτευση για κατάθεση του Μπλάνκο ακολούθησε την απόφαση δικαστηρίου στη Βαλένσια, βάσει της οποίας απηλλάγησαν δύο πολιτικοί ανήκοντες στο κυβερνητικό δεξιό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ), σε μία ξεχωριστή και βαρύγδουπη υπόθεση διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα